Tygodniowy jadłospis
Dodane przez admin dnia Wrzesień 01 2019 17:23:15
Od 5 września 2019r. rozpoczynamy gotowanie obiadów.
Wszystkich uczniów zapraszamy do naszej szkolnej stołówki...


Treść rozszerzona
Opłata za obiady w miesiącu wrześniu 2019r.

Dzieci - 108 zł
Dorośli - 162 zł
Informujemy iż koszt jednego obiadu dla uczniów wynosi: 6 zł

UWAGA: WPŁATY NALEŻY DOKONAĆ DO 5 DNIA KAŻDEGO MIESIĄCA.
Nr. konta: 14 1050 1328 1000 0022 3855 3065
W tytule wpłaty proszę podać za kogo wniesiona jest opłata, tj. imię i nazwisko ucznia, klasa oraz za jaki okres, np.: Jan Kowalski, kl. 1 c, Wrzesień 2017 r.






Piątek – 13.09.2019

Barszcz Ukraiński.
- wywar na bazie mięsa drobiowego, marchewki, pora, selera, korzenia pietruszki,
z dodatkiem buraków, kapusty, kalarepy, kalafiora, papryki, ziemniaków.
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką
i jabłkiem,
herbata z cytryną.
- delikatnie słodzona cukrem.
Alergeny: seler, laktoza, gluten.

**

Poniedziałek – 16.09.2019

Krupnik.
Wywar na bazie mięsa drobiowego, selera naciowego, marchewki, pora i korzenia pietruszki, z dodatkiem kaszy jęczmiennej.
Jajko w sosie koperkowym, fasolka szparagowa, ziemniaki,
kompot porzeczkowo- truskawkowy.
- delikatnie słodzony cukrem.
Alergeny: laktoza, seler, gluten, jaja.


Wtorek – 17.09.2019

Zupa brokułowa z kaszą manną.
wywar na bazie mięsa drobiowego, marchewki, pora, selera, korzenia pietruszki,
z dodatkiem brokuła i kaszy manny - całość zabielana śmietaną.
Kotlet mielony, ziemniaki, kapusta zasmażana,
kompot porzeczkowo- truskawkowy.
- delikatnie słodzony cukrem.
Alergeny: seler, laktoza, jaja, gluten.


Środa – 18.09.2019

Zupa jarzynowa z ziemniakami.
- wywar na bazie mięsa drobiowego, marchewki, pora, selera, korzenia pietruszki,
z dodatkiem kalafiora, brokuła, groszku zielonego - całość zabielana śmietaną.
Spaghetti bolognese,
herbata z cytryną.
- delikatnie słodzona cukrem.
Alergeny: seler, laktoza, gluten, jaja.


Czwartek – 19.09.2019

Zupa porowa.
- wywar na bazie mięsa drobiowego, marchewki, pora, selera, korzenia pietruszki
- całość zabielana śmietaną.
Kotlety schabowe, ziemniaki, mizeria,
kompot porzeczkowo- truskawkowy.
- delikatnie słodzony cukrem.
Alergeny: seler, laktoza, jaja, gluten.



Piątek – 20.09.2019

Pomidorowa z ryżem.
- wywar na bazie mięsa drobiowego, marchewki, pora, selera, korzenia pietruszki,
z dodatkiem pulpy pomidorowej - całość zabielana śmietaną.
Pulpet rybny, ziemniaki, marchew tarta z selerem,
herbata z cytryną.
- delikatnie słodzona cukrem.
Alergeny: seler, laktoza, gluten, jaja.



Informujemy, iż zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie.