Szkoła Podstawowa nr 1 z Oddziałami Integracyjnymi

Jadłospis

dekor

Poniedziałek – 06.05.2024

Zupa jarzynowa.

Makaron z sosem czrbonara.

Kompot z owocami porzeczek i truskawek.

ALERGENY: 1, 3 ,7, 9.

 

Wtorek – 07.05.2024

Zupa cebulowa.

Kotlet pożarski, ziemniaki, buraczki z cebulą i jabłkiem.

Herbata.

ALERGENY: 1, 3, 7, 9.

 

Środa - 08.05.2024

Zupa barszcz z botwinki z ziemniakami.

Udko duszone, ziemniaki, mizeria.

Kompot z owocami porzeczek i truskawek.

ALERGENY: 1, 7, 9.

 

Czwartek – 09.05.2024

Zupa krupnik.

Kotlet serowy, ziemniaki, sałata ze śmietaną.

Kompot z owocami porzeczek i truskawek.

ALERGENY: 1, 4, 7, 9.

 

Piątek – 26.04.2024

Zupa rybna.

Pierogi z truskawkami, masłem i cukrem.

Herbata.

ALERGENY: 1, 3, 7, 9.

kuchnia zaprasza

 

Substancje, produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg. rozporządzenia
PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO 
I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.

1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne .

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.