Jadłospis
Czwartek – 28.09.2023
Zupa rosół z grysikiem.
Gyros, tzatziki, ziemniaki.
Kompot z owocami czarnej porzeczki i truskawek.
ALERGENY: 1,7, 9.
Piątek – 29.09.2023
Zupa ogórkowa.
Miruna southe, ziemniaki, sałatka porowo-marchewkowa z jabłkiem.
Herbata.
ALERGENY: 1,7, 9.
***
Poniedziałek – 02.10.2023
Zupa krem marchewkowo- pomidorowa z ryżem pietruszkowym.
Placki ziemniaczane z potrawką drobiowo - warzywną.
Herbata.
ALERGENY: 1,3,7, 9.
Wtorek – 03.10.2023
Zupa barszcz czysty w kubku.
Pierogi ukraińskie z cebulką.
Soczek.
ALERGENY: 1,3,7, 9.
Środa – 04.10.2023
Zupa szczawiowa z jajkiem.
Pieczeń wieprzowa, sałatka z kiszonych ogórków z cebulką i jabłkiem , ziemniaki.
Kompot ze śliwek.
ALERGENY: 1, 3 ,7, 9.
Czwartek – 05.10.2023
Zupa kalafiorowa.
Pulpet rybny, fasolka szparagowa, ziemniaki.
Kompot z owocami czarnej porzeczki i truskawek.
ALERGENY: 1,3,7, 9.
Piątek – 06.10.2023
Zupa ziemniaczana.
Naleśniki z serem.
Kompot z owocami czarnej porzeczki i truskawek.
Substancje, produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg. rozporządzenia
PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.
1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne .
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.