Jadłospis
Poniedziałek – 22.04.2024
Zupa jarzynowa.
Kiełbasa z rusztu, ziemniaki, kapusta zasmażana.
Kompot z owocami porzeczek i truskawek.
ALERGENY: 1, 3 ,7, 9.
Wtorek – 23.04.2024
Zupa rosół z makaronem.
Pieczeń wieprzowa, kasza, surówka z marchewki pora i jabłka.
Herbata.
ALERGENY: 1, 3, 7, 9.
Środa – 24.04.2024
Zupa porowa.
Gyros, ziemniaki, tzatziki.
Herbata.
ALERGENY: 1, 7, 9.
Czwartek – 25.04.2024
Zupa ogórkowa.
Pulpet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej.
Kompot z owocami porzeczek i truskawek.
ALERGENY: 1, 4, 7, 9.
Piątek – 26.04.2024
Barszcz czysty z dwoma krokietami.
Herbata.
ALERGENY: 1, 3, 7, 9.
Substancje, produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg. rozporządzenia
PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.
1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne .
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.