Szkoła Podstawowa nr 1 z Oddziałami Integracyjnymi

Jadłospis

dekor

Poniedziałek – 26.02.2024

Zupa pomidorowa z ryżem.

Pancakes z sosem truskawkowym.

Herbata.

ALERGENY: 1, 3,7, 9.

 

Wtorek – 27.02.2024

Fasolka po bretońsku z bułką.

Herbata.

ALERGENY: 1, 7, 9.

 

Środa – 28.02.2024

Zupa rosół z makaronem.

Udko duszone, ziemniaki, sałata lodowa.

Soczek brzoskwiniowy.

ALERGENY: 1, 3, 7, 9.

 

Czwartek – 29.02.2024

Zupa krupnik.

Łazanki z mięsem wieprzowym.

Herbata.

ALERGENY: 1, 3, 7, 9.

 

Piątek – 01.03.2024

Zupa ogórkowa.

Pulpet rybny, ziemniaki, surówka z tartej marchewki z jabłkiem.

Herbata.

 

ALERGENY: 1, 3, 4, 7, 9.

kuchnia zaprasza

 

Substancje, produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg. rozporządzenia
PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO 
I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.

1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne .

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.