Szkoła Podstawowa nr 1 z Oddziałami Integracyjnymi

Jadłospis

Piątek – 24.03.2023

Zupa rybna.

Jajko sadzone, ziemniaki z cebulką, kefir.

ALERGENY; 1, 3, 7, 9.

***

Poniedziałek – 27.03.2023

Zupa pomidorowa z ryżem.

Kluski faszerowane mięsem z cebulką. Herbata.

ALERGENY: 1, 3, 7, 9.

 

Wtorek – 28.03.2023

Zupa koperkowa.

Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana.

Kompot.

ALERGENY: 1, 3, 7, 9.

 

Środa –29.03.2023

Zupa rosół z makaronem.

Gulasz z kaszą, ogórek konserwowy.

Herbata.

ALERGENY; 1, 3, 7, 9.

 

Czwartek – 30.03.2023

Zupa fasolowa.

Racuchy z jabłkami.

Kompot.

ALERGENY; 1, 3, 7, 9.

 

Piątek – 31.03.2023

Zupa jarzynowa.

Ryba po grecku, ziemniaki.

Herbata.

ALERGENY; 1, 3, 7.

foto_jadłospis

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE

NIETOLERANCJI WG ROZPORZĄDZENIA PARL AMENTU EUROPEJSKIEGO

I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.

 

 

1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne .

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.