Szkoła Podstawowa nr 1 z Oddziałami Integracyjnymi

Logo szkoły

47-400 Racibórz

ul. Cecylii 30

tel. 324155017

 

flaga UE

Jadłospis

dekor

Piątek – 16.05.2025

Zupa grochowa.

Ryż na mleku z musem jabłkowo - truskawkowym.

ALERGENY: 1, 7, 9.

 

***

Poniedziałek– 19.05.2025

Zupa pomidorowa z makaronem.

Frytki z kurczaka, ziemniaki, marchew tarta z jabłkiem.

Kompot porzeczkowo - jabłkowy.

ALERGENY: 1, 3 7, 9.

 

Wtorek– 20.05.2025

Zupa fasolowa.

Pulpet w sosie koperkowym, ziemniaki , sałata lodowa.

Herbata.

ALERGENY: 1, 3 7, 9.

 

Środa – 21.05.2025

Rosół z ryżem,

Gołąbek w sosie pomidorowym, ziemniaki.

Herbata.

ALERGENY: 1, 3 7, 9.

 

Czwartek– 22.05.2025

Zupa ogórkowa.

Potrawka drobiowa z warzywami i makaronem.

Kompot porzeczkowo - jabłkowy.

ALERGENY: 1, 3 7, 9.

 

Piątek – 23.05.2025

Zupa jarzynowa.

Paluszki rybne, ziemniaki, surówka Colesław.

ALERGENY: 1, 3, 4, 7, 9.

***

 

Poniedziałek– 26.05.2025

Zupa pieczarkowa.

Gulasz z kaszą, ogórek kiszony.

Kompot porzeczkowo - jabłkowy.

ALERGENY: 1, 3 7, 9.

 

Wtorek– 27.05.2025

Zupa porowa.

Pierogi z truskawkami, masłem i cukrem.

Herbata.

ALERGENY: 1, 3 7, 9.

 

Środa – 28.05.2025

Fasolka po bretońsku z bułką.

Herbata.

ALERGENY: 1, 3 7, 9.

 

Czwartek– 29.05.2025

Zupa krupnik.

Kotlet mielony, ziemniaki, sałata z śmietaną .

Kompot porzeczkowo - jabłkowy.

ALERGENY: 1, 3 7, 9.

 

Piątek – 30.05.2025

Zupa rybna.

Jajko sadzone, ziemniaki, surówka z białej kapusty z ogórkiem

i koperkiem..

ALERGENY: 1, 3, 4, 7, 9.

kuchnia zaprasza

INFORMUJEMY, ŻE MOŻLIWE SĄ DROBNE ZMIANY W JADŁOSPISIE

Opłata za 1 obiad wynosi 8 zł. - dzieci i 15 zł. - dorośli.

 

Substancje, produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg. rozporządzenia
PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO 
I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.

1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne .

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.