Szkoła Podstawowa nr 1 z Oddziałami Integracyjnymi

Logo szkoły

47-400 Racibórz

ul. Cecylii 30

tel. 324155017

 

flaga UE

Jadłospis

dekor

Poniedziałek– 13.01.2025

Zupa ziemniaczana.

Paluszki drobiowe, ziemniaki, marchew tarta z jabłkiem.

Herbata.

ALERGENY: 1, 3,7, 9.

 

Wtorek– 14.01.2025

Zupa porowa.

Gulasz z kaszą, ogórek konserwowy. Mandarynka.

Herbata.

ALERGENY: 1,7, 9.

 

Środa – 15.01.2025

Zupa brokułowa.

Udko duszone, kluski śląskie, sos, kapusta czerwona.

Kompot z truskawek i porzeczki.

ALERGENY: 1,7, 9.

 

Czwartek – 16.01.2025

Fasolka po bretońsku z bułką.

Herbata. Banan.

ALERGENY: 1, 9.

 

Piątek – 17.01.2025

Zupa rybna.

Makaron z twarogiem, cukrem i masłem.

Soczek.

ALERGENY: 1, 3, 4, 7, 9.

***

Poniedziałek– 20.01.2025

Zupa ogórkowa.

Makaron z potrawką z tuńczyka i łososia.

Herbata. Jabłko.

ALERGENY: 1, 3, 4, 7, 9.

 

Wtorek– 21.01.2025

Zupa pieczarkowa.

Gołąbek z sosem pomidorowym i ziemniakami.

Mandarynka. Herbata.

ALERGENY: 1, 3, 7, 9.

 

Środa – 22.01.2025

Zupa jarzynowa.

Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej.

Kompot z truskawek i porzeczki.

ALERGENY: 1, 7, 9.

 

Czwartek – 23.01.2025

Zupa rosół z makaronem.

Rolada wieprzowa, kluski śląskie , sos , buraczki czerwone z jabłkiem i cebulką.

Herbata. Banan.

ALERGENY: 1, 3, 7, 9.

 

Piątek – 24.01.2025

Zupa barszcz z ziemniakami.

Pancakes z musem jabłkowym. Herbata.

ALERGENY: 1, 3, 7, 9.

kuchnia zaprasza

INFORMUJEMY, ŻE MOŻLIWE SĄ DROBNE ZMIANY W JADŁOSPISIE

Opłata za 1 obiad wynosi 8 zł. - dzieci i 15 zł. - dorośli.

 

Substancje, produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg. rozporządzenia
PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO 
I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.

1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne .

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.