Jadłospis
Piątek – 24.03.2023
Zupa rybna.
Jajko sadzone, ziemniaki z cebulką, kefir.
ALERGENY; 1, 3, 7, 9.
***
Poniedziałek – 27.03.2023
Zupa pomidorowa z ryżem.
Kluski faszerowane mięsem z cebulką. Herbata.
ALERGENY: 1, 3, 7, 9.
Wtorek – 28.03.2023
Zupa koperkowa.
Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana.
Kompot.
ALERGENY: 1, 3, 7, 9.
Środa –29.03.2023
Zupa rosół z makaronem.
Gulasz z kaszą, ogórek konserwowy.
Herbata.
ALERGENY; 1, 3, 7, 9.
Czwartek – 30.03.2023
Zupa fasolowa.
Racuchy z jabłkami.
Kompot.
ALERGENY; 1, 3, 7, 9.
Piątek – 31.03.2023
Zupa jarzynowa.
Ryba po grecku, ziemniaki.
Herbata.
ALERGENY; 1, 3, 7.
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE
NIETOLERANCJI WG ROZPORZĄDZENIA PARL AMENTU EUROPEJSKIEGO
I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.
1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne .
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.