Szkoła Podstawowa nr 1 z Oddziałami Integracyjnymi

Jadłospis

Czwartek – 28.09.2023

Zupa rosół z grysikiem.

Gyros, tzatziki, ziemniaki.

Kompot z owocami czarnej porzeczki i truskawek.

ALERGENY: 1,7, 9.

 

Piątek – 29.09.2023

Zupa ogórkowa.

Miruna southe, ziemniaki, sałatka porowo-marchewkowa z jabłkiem.

Herbata.

ALERGENY: 1,7, 9.

***

Poniedziałek – 02.10.2023

Zupa krem marchewkowo- pomidorowa z ryżem pietruszkowym.

Placki ziemniaczane z potrawką drobiowo - warzywną.

Herbata.

ALERGENY: 1,3,7, 9.

 

Wtorek – 03.10.2023

Zupa barszcz czysty w kubku.

Pierogi ukraińskie z cebulką.

Soczek.

ALERGENY: 1,3,7, 9.

 

Środa – 04.10.2023

Zupa szczawiowa z jajkiem.

Pieczeń wieprzowa, sałatka z kiszonych ogórków z cebulką i jabłkiem , ziemniaki.

Kompot ze śliwek.

ALERGENY: 1, 3 ,7, 9.

 

Czwartek – 05.10.2023

Zupa kalafiorowa.

Pulpet rybny, fasolka szparagowa, ziemniaki.

Kompot z owocami czarnej porzeczki i truskawek.

ALERGENY: 1,3,7, 9.

 

Piątek – 06.10.2023

Zupa ziemniaczana.

Naleśniki z serem.

Kompot z owocami czarnej porzeczki i truskawek.

kuchnia zaprasza

 

Substancje, produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg. rozporządzenia
PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO 
I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.

1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne .

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.