Jadłospis

Środa– 12.11.2025
Zupa jarzynowa.
Makaron z sosem carbonara.
Herbata. Owoc.
ALERGENY: 1, 3, 7, 9.
Czwartek– 13.11.2025
Zupa krupnik.
Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana.
Herbata.
ALERGENY: 1, 3, 7, 9.
Piątek– 14.11.2025
Zupa grochowa.
Racuchy z jabłkami.
Kompot z owocami.
ALERGENY: 1, 3, 4, 7, 9.


INFORMUJEMY, ŻE MOŻLIWE SĄ DROBNE ZMIANY W JADŁOSPISIE
Opłata za 1 obiad wynosi 8 zł. - dzieci i 15 zł. - dorośli.
Substancje, produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg. rozporządzenia
PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.
1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne .
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

